betere-weerstand

7 tips voor een betere weerstand

7 Tips voor een betere weerstand

Een stevige plensbui, donkere, grauwe dagen en vallende bladeren… Dat wil maar één ding zeggen: de herfst is opnieuw in het land!

Naast de wonderen der natuur, komt er met deze seizoensverandering nog heel wat mee. Zo kan je bijvoorbeeld een vervelende loopneus of een verkoudheid oplopen. Dat overkomt ons allemaal wel eens, maar hoe kan jij het zoveel mogelijk vermijden? We geven je graag 7 tips om een betere weerstand op te bouwen voor de komende koude maanden! Lees je even mee?

1. Vitamine C voor je dagelijkse boost

Wist je dat… Sommige dieren zelf vitamine C kunnen produceren? Een dier maakt gemiddeld per zeven kilogram lichaamsgewicht ongeveer één gram vitamine C aan.

De mens kan dit natuurlijk niet, maar we kunnen het wel innemen!

Neem jij al je dagelijkse dosis vitamine C? Vitamine C is enorm belangrijk om een goede weerstand op te bouwen. En nee hoor, daar hoef je niet elke dag een citrusvrucht voor te eten. Je neemt het ook gewoon op door voldoende groenten, fruit en aardappels te eten.

Heb je toch nog nood aan een extra boost bovenop je dagelijkse maaltijden en gezonde vieruurtjes? De tabletten van A. Vogel voorzien je van voldoende vitamine C. In onze apotheek vind je verschillende varianten, ook voor jonge kinderen. Tot slot zal niet enkel je weerstand een boost van vitamine C krijgen, ook je botten, tanden, huid en bloedvaten zullen er gezond van worden!

Ook Pure C en Acerola zijn enkele van onze favoriete merken die we aanbieden in de apotheek. De zuigtabletten van Pure C met een sinaasappelsmaakje optimaliseren het immuunsysteem. Als anti-oxidant helpt het cellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf zoals bijvoorbeeld oxidatieve schade door UV-straling of door luchtvervuiling.

2. Vitamine D laat de zon in je hart

Naast die ene bekende vitamine, heb je ook nog die andere … Vitamine D: dé vitamine waar iedereen blij van wordt!

Vitamine D haal je vooral uit zonlicht. Laat dat nu nét hetgeen zijn wat we missen tijdens deze natte en grijze herfstperiode. In België heeft 45% van de volwassenen een ernstig vitamine D tekort. In de koude wintermaanden loopt dit zelfs op tot 67%.  Een vitaminetekort kan leiden tot bot-, spier- en gewrichtsproblemen. Ook je immuunsysteem wordt bij een tekort enorm op de proef gesteld.

Vitamine D is enerzijds belangrijk voor sterke botten en tanden, maar speelt anderzijds ook een cruciale rol bij de instandhouding van de weerstand.

In onze apotheek bieden we Fultium 800 aan om je dagelijkse vitamine D gehalte op peil te houden. Fultivit en DCure zijn vitamine D preparaten die je wekelijks of maandelijks kan innemen.

3. Voedingssupplementen: voor een extra surplus

In deze herfstperiode kan je jezelf minder fit voelen. Om te voorkomen dat je ziek wordt, kan je jouw weerstand ondersteunen met extra vitaminen en mineralen. Dit worden ook wel supplementen genoemd.  Je versterkt je weerstand door gezond en gevarieerd te eten. Wanneer je dit niet doet, kan je een tekort krijgen aan vitaminen en mineralen en dit leidt vaak tot vermoeidheid.

Wil je een winterdip voorkomen? In de apotheek bieden we verschillende voedingssupplementen aan, op maat van jouw leven.

Symbiosys Defencia is een voedingssupplement voor volwassenen. Het helpt het immuunsysteem te ondersteunen, vooral gedurende de winterperiode. Uiteraard hebben we ook nog andere supplementen in ons gamma.

4. Adem in & adem uit: je natuurlijke weerstand beschermen

Een ijzersterke natuurlijke weerstand is essentieel om verkoudheden en andere ziektes te voorkomen. Je weerstand is namelijk een andere naam voor je afweer-of immuunsysteem.

Hoe kan je deze versterken? Misschien wel door My Immunity Comfort. Dit product biedt een complete bescherming van het immuunsysteem.

Heb je de laatste tijd meer en meer last van vermoeiende dagen? Probeer dan eens Biocure Long Action Megatone Energy Boost. Dit product stimuleert jouw cognitieve prestaties, het concentratievermogen en het geheugen. Daarnaast bevat het ijzer en magnesium dat de vermoeidheid vermindert. Ook energieboosters zoals Defatyl en Tauritine verzekeren een optimale weerstand!

Iets dat we misschien niet kant-en-klaar in onze apotheek hebben liggen, maar wel een goed advies kan zijn: verminder stress waar het kan. Stress heeft niet enkel een slechte invloed op je slaappatroon, maar ook op je natuurlijke weerstand. Probeer daarom eens enkele ademhalingsoefeningen om tot rust te komen. Om op een natuurlijke manier wat rustiger te worden, bieden we wel Sedistress aan in onze apotheek.

5. Houd het netjes

We hebben het de afgelopen periode meer dan genoeg gehoord dat we onze handen steeds grondig moeten wassen. Dat doe je niet enkel best om Corona uit de buurt te houden, maar ook andere ziektes krijgen zo geen kans! Het blijft belangrijk: houd je handen en je huis schoon. Heb je last van droge handen van dat vele handen wassen? Kom eens langs om onze verzachtende handcrèmes te ontdekken zoals die van Uriage, Cicaplast van Roche Posay en Cold Cream van Avène.

6. Sporten keeps you going

Wanneer het vroeger donker is en het buiten koud aanvoelt, is het aantrekkelijk om lekker in de zetel te luieren en tv te kijken. Niets is onproductiever dan dat! Om ziekteverwekkers geen kans te geven, kom je best even buiten voor een goede sport/beweegsessie. Tips om alles uit je sportinspanning te halen, lees je in ons eerder blogbericht. Ook de blog over sportvoeding komt dan zeker van pas!

Geen zin om te sporten? Maak dan een frisse boswandeling of fietstocht. Je zal je vast en zeker beter voelen na wat frisse buitenlucht en beweging!

7. Neem een koude douche

Een koude douche nemen om je weerstand te verbeteren, klinkt misschien als een vreemde tip… Toch werd er reeds aangetoond dat een koude douche een positief effect kan hebben op je gezondheid én bijgevolg op je immuunsysteem. Ben jij een koukleum? Je kan je ook enkel de laatste seconden van je douche met koud water afspoelen. Op deze manier heb je een extra ‘wakker’ gevoel.

Niet alles in huis? Kom gerust langs in onze apotheek.

Wij hebben alles in voorraad en geven er graag wat extra uitleg of advies bij. Blijf op de hoogte van onze blogberichten via onze Facebook of schrijf je in op onze nieuwsbrief. Zo verneem je ook waardevolle tips over andere onderwerpen. Voor vragen over bepaalde producten of gezondheidsthema’s, mag je steeds contact met ons opnemen.  Wij verwelkomen je graag!