Goede voornemens

Goede voornemens? Wij helpen om ze vol te houden.

“De beste wensen!” Deze uitspraak horen we regelmatig bij de start van het nieuwe jaar. Om dit waar te maken, starten vele mensen in januari met heel wat goede voornemens. Meer bewegen, minder alcohol drinken, stoppen met roken, gezond eten of mooi haar en een gezonde huid krijgen; naar welk doel werk jij toe? Even snel als deze voornemens gemaakt zijn, verdwijnen ze ook weer. Wil jij ze dit jaar wel volhouden? Lees dan zeker verder!

Zo breng je jouw voornemens tot een goed einde

Je mag nog zoveel goede voornemens maken, als ze even snel terug in de prullenbak belanden, leveren ze niks op. Leg jezelf daarom een realistisch doel op en plan eventueel tussenstappen in. Rome is immers ook niet op één dag gebouwd. Een tussenstap voltooid? Geef jezelf een beloning.

Formuleer daarnaast je doelen concreet genoeg. “Minder hooi op je vork nemen” is relatief en onduidelijk. Maak een gestructureerde planning op en hou je hieraan. Communiceer je voornemens ten slotte naar je omgeving: zij staan immers op de eerste rij wanneer je jouw doel bereikt, maar ook wanneer je het moeilijk hebt.

Snel afvallen? Beweeg terwijl je op je voeding let

Wil jij de extra kerstkilo’s snel weer kwijt? Dan moet je in de eerste plaats calorieën verbranden. Lichaamsbeweging is hiervoor de perfecte manier, maar dat betekent niet dat je meteen een duur fitnessabonnement moet aanschaffen. Vaker de trap nemen, wat meer fietsen en in je middagpauze een wandeling doen, zijn al een goed begin. Wees echter realistisch: peiger je lichaam niet af als je nooit eerder aan sport gedaan hebt.

Let tussen al het sporten door ook op je voeding. Doe je dit niet, ga je jezelf misschien wel beter voelen, maar val je niet noodzakelijk af. Besteed voldoende aandacht aan het ontbijt en sla zeker geen maaltijden over. Zo vermijd je dat je tussendoor gaat knabbelen. Supplementen, bijvoorbeeld van XL-S Medical, kunnen jouw inspanningen een extra positief duwtje in de rug geven.

Maak komaf met je slechte gewoontes

Ben jij een roker of drink je regelmatig alcohol? Het begin van het jaar is de perfecte periode om te minderen of zelfs helemaal te stoppen. Gebruik hiervoor eveneens een concreet, gesegmenteerd en realistisch doel. Wissel bijvoorbeeld af: drink na elk alcoholisch drankje een alcoholvrij alternatief of plan activiteiten waarbij alcohol niet de rode draad is zoals een wandeling, een sportieve uitdaging, een workshop of een cinemabezoek. Ook de druglijn kan jou helpen om minder alcohol te drinken.

Wanneer je stopt met roken, merk je al na 2 à 3 dagen een verschil. Je reuk- en smaakzin zullen verbeteren en je ademhaling zal vlotter gaan. Na een week verschijnt meestal de grootste dip, maar wij kunnen je helpen om deze te overwinnen. De Nicorette spray of kauwgom of de pleisters van Niquitin, die je bij ons kan verkrijgen, zijn goede hulpmiddelen om deze moeilijke periode door te komen. Meer tips nodig? Kijk dan eens bij Tabakstop.

Straal met een gezonde huid en glanzend haar

Wil je er de komende twaalf maanden gezond en mooi blijven uitzien, besteed dan extra aandacht aan je huid en haar. Door bovenstaande voornemens waar te maken, zet je al een grote stap in de goede richting: gezonde voeding heeft immers een positief effect op je huid, door te stoppen met roken verdwijnt de negatieve impact op je haar.

Om deze doelstelling waar te maken, zijn wij jouw perfecte gids. Met de producten van Ducray kunnen wij jouw dagelijks leven veranderen. Dit gamma biedt producten voor huid en haar, zowel voor hem als haar. Priorin, Omnivit, Alline, Belène en Pilos zijn andere merken die wij kunnen aanraden om jou dit jaar 366 dagen te laten stralen.

Wij helpen bij het realiseren van je voornemens

Staat één van bovenstaande voornemens op jouw to-dolijst dit jaar? Laat het ons weten, wij steunen je tijdens moeilijke momenten en geven graag advies waar nodig. Spring gerust eens binnen, dan bekijken we samen welke producten het meest geschikt zijn. Wil je geen enkele tip missen? Volg ons dan op Facebook of schrijf je in op onze nieuwsbrief. Voor vragen over bepaalde producten of gezondheidsthema’s, mag je steeds contact met ons opnemen.