Zorgpunt Apotheek Welle: wat kunnen wij voor jou betekenen?

Apotheek Welle is één van de meer dan 300 Zorgpunt Apotheken in België, en daar zijn we trots op. Dankzij deze toonaangevende thuiszorgorganisatie, kunnen we de extra mile gaan met onze persoonlijke aanpak. Wat we voor jou kunnen betekenen, lees je in deze blog!

Zorgpunt Vlaanderen is, zoals we al zeiden, dé one-stop-shop voor alles wat met thuiszorg te maken heeft. We verhuren en verkopen kwaliteitsvol thuiszorgmateriaal voor elke zorgbehoevende. De missie is om zo lang mogelijk een kwalitatieve en comfortabele thuisverzorging aan te bieden. Dit doen we door een snelle en efficiënte dienstverlening te voorzien waarbij wij persoonlijk en deskundig advies verlenen. Zorgpunt heeft een netwerk uitgebouwd van apothekers, zorgkundigen, kinesitherapeuten, zorgorganisaties en andere zorgverleners.
Het was voor Tom dan ook een logische keuze om van Apotheek Welle een Zorgpunt te maken: “Er is geen thuiszorgwinkel in Denderleeuw”, start Tom. “Thuiszorg – Zorgpunt ligt in het verlengde van de diensten van de apotheek. Zo kunnen we de patiënten een bredere service bieden. We hadden al steunkousen en orthopedische schoenen. Nu kan je onder andere ook een rolstoel, rollator, ziekenhuisbed, relaxzetel,… zowel huren als kopen. Thuiszorg, dichtbij huis. Zo moeten mensen hiervoor niet naar Aalst, Liedekerke of Ninove.”

Thuiszorg op maat

Ben je op zoek naar thuiszorgmateriaal? Dan heb je twee mogelijkheden: huren of aankopen. Wil je huren? Dan zorgen wij ervoor dat je voldoende uitleg en advies krijgt én dat jij je geen zorgen hoeft te maken over de papierwinkel. Dat laatste nemen we namelijk voor onze rekening. De duur van de huur van het thuiszorgmateriaal kies je trouwens helemaal zelf. Zo betaal je enkel voor de tijd dat je het materiaal gebruikt, zonder voorschot of waarborg. “Je kan ook materiaal uittesten in onze apotheek”, zegt Tom. “Zo hebben we een rolstoel en twee types rollators in voorraad. Een toiletverhoger hebben we ook staan. Niet om uit te testen, maar om te bekijken hoe zo iets er echt uitziet.”
Koop je liever het thuiszorgmateriaal aan? Ook dan staan we je graag te woord.

Waarom kiezen voor Zorgpunt?

“Verschillende hulpmiddelen zijn via een erkende Zorgpunt-verdeler zoals wij te huur”, legt Tom uit. “Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld mutualiteiten. Ik denk dan aan een matras voor een ziekenhuisbed, toiletstoel, elektrische relaxzetel,… Daarnaast is weekendlevering ook mogelijk via ons. Dat is een urgente service die Zorgpunt aanbiedt, wat het overgrote deel van de mutualiteiten niet doet”, concludeert hij.

Wist je trouwens dat de levering en installatie van het thuiszorgmateriaal binnen de 24 uur mogelijk is? En dat 7/7, ook op feestdagen!

Ben jij zelf zorgprofessional of mantelzorger? Neem dan zeker een kijkje op de website van Zorgpunt Vlaanderen voor tips, advies en/of blogs!