thuiswerken telewerken

Telewerken: met deze 5 tips kan je het aan!

Voor velen onder ons is telewerken ‘het nieuwe normaal’ sinds bijna een jaar. Momenteel zijn we dan ook verplicht om thuis te werken gedurende deze pandemie.

Begint het bij jou ook uitzichtloos te worden en heb je nood aan wat motiverende tips & tricks? Lees dan zeker verder om telewerk nog lang vol te kunnen houden!

1.     De juiste zitpositie is key voor thuiswerkers

Acht uur lang achter een computerscherm zitten, kan niet goed zijn voor jouw rug. Zeker niet als je een foute zithouding aanneemt.

Probeer in het vervolg te denken aan volgende tips:

  • Zet je voeten plat op de grond
  • Zorg ervoor dat je bekken hoger zijn dan je knieën
  • Voorzie een tafel of bureau op ellebooghoogte
  • Zie dat de bovenrand van je scherm op ooghoogte staat
  • Zet je scherm op een armlengte afstand van je gezicht

Om je spieren los te maken, hebben we verwarmende patches van Thermacare of Puressentiel in onze apotheek. Deze patches helpen om gevoelige zones en spierspanningen te ontspannen en geven tot 8 uur warmte. Je kan deze patch bovendien zelfs knippen op de gewenste grootte en aanbrengen op eender welke gevoelige zone. Ook een verwarmende roller of gel van Puressentiel zorgt ervoor dat je spieren geen last ondervinden van het thuiswerken.

thuiswerken en telewerken

2.     Neem afscheid van die mega comfy pyjama’s en joggings

Je wordt er loom van, je voelt je niet productief en je geraakt in een sleur. Werken in die comfortabele pyjama of jogging lijkt misschien wel ideaal, maar is het allesbehalve.

Om je geest zo fris mogelijk te houden, kleed je je best elke ochtend aan alsof je naar kantoor zou vertrekken. Zo voel je je meteen meer opgewekt!

Breng je graag wat make-up aan bij het thuiswerken? Ontdek dan zeker het aanbod van Les Couleurs De Noir en Avène in onze apotheek.

3.     Richt je home-office efficiënt in

Dat jouw bureau op je werk heel wat efficiënter is dan bij je thuis, dat geloven we graag! Nochtans is het niet moeilijk om een praktische werkruimte in te richten.

Hou daarbij onze tips in het achterhoofd:

  • Voorzie voldoende natuurlijke lichtinval. Indirect en voldoende omgevingslicht is ideaal en verhoogt zelfs je productiviteit. Let daarbij wel op dat je je scherm weg kantelt van het raam om tegenlicht en verblinding te minimaliseren.
  • Sta elke 20 tot 30 minuten even recht.
  • Zorgt voor een geordende en opgeruimde ruimte. Dat werkt stimulerend én inspirerend!
  • Verlucht de ruimte op geregelde basis. Vervuilde lucht zorgt voor irritatie van je ogen en luchtwegen, hoofdpijn of zelfs een onwel gevoel.
  • De ideale temperatuur om thuis te werken is 20°C. Bij een warmere temperatuur word je sneller loom en ga je minder efficiënt te werk.

Om een relaxte sfeer te creëren, hebben we de verstuivers of kamerparfums van Puressentiel in onze apotheek. Dankzij de verstuiver, verspreid je essentiële oliën die een positief effect hebben op stressvolle situaties, verontreinigde lucht, onaangename geurtjes, enzovoort. Ook zonder essentiële oliën is de verstuiver ideaal als luchtbevochtiger. Vaarwel uitdroging!

4.     Pauzes!

Wanneer je thuis werkt, kan je moeilijk even bijbabbelen met die toffe collega aan de koffiemachine. Toch is het belangrijk om thuis vaste pauzes in te lassen gedurende je werkdag.

Strek dus af en toe die benen, ga naar buiten en doe die vitamine D op. Is het miezerig weer of blijf je liever binnen? Kom dan langs in onze apotheek voor vitaminen van Fultium, Filtivit en D-Cure.

5.     Zorg voor structuur

Naast voldoende pauzes, is een gestructureerde planning de sleutel tot zorgeloos thuiswerken! Stel daarom een haalbaar uurrooster op met duidelijke werkuren.

Heb je kleine kinderen thuis rondlopen die je wel eens afleiden? Probeer dan duidelijke afspraken met hen te maken en een normale dagindeling te bewaren. Ook voor hen is structuur van cruciaal belang.

Tot rust komen na een drukke werkdag doe je met Sediplus Relax of Sedistress. Hierdoor is stress volledig verleden tijd! Voor het slapengaan is Lunestil jouw geheime wapen om rustig en ontspannen de nacht in te gaan en fris en fruitig de volgende dag te starten!

Zo, nu weet je hoe je het thuiswerken volledig omgooit naar een positievere levensstijl! Kan je nog wat persoonlijke tips & tricks gebruiken? Je kan steeds contact met ons opnemen om antwoord te krijgen op al je vragen. Wij staan voor jou klaar.

Blijf je graag op de hoogte van andere onderwerpen? Volg ons dan op Facebook of schrijf je in op onze nieuwsbrief.