Comfortabel door het leven dankzij steunkousen en orthopedische schoenen

We staan meer en meer stil bij onze gezondheid en ons welzijn en we doen er alles aan om deze zo optimaal mogelijk te houden. Wat ons betreft een goede zaak. Ook steunkousen en orthopedische schoenen kunnen hierin een meerwaarde bieden. Waarom lees je in deze blog!

Als men denkt aan steunkousen en of aderspatkousen, denkt men nog te vaak aan oudere mensen. Dit is wel degelijk onterecht, wetende dat ook heel wat jonge mensen hier baat bij kunnen hebben.
Ze dienen namelijk voor het bevorderen van de bloedcirculatie in je lichaam. Op deze manier worden afvalstoffen en overbodig vocht makkelijker afgevoerd en kunnen onder andere spataderen en oedeem worden vermeden. Maar hier stopt het niet bij. Er zijn nog een heleboel klachten die kunnen worden verminderd door het dragen van deze kousen. We denken dan vooral aan:

  • Pijnlijke en/of vermoeide benen
  • Opgezwollen enkels
  • Trombose
  • Diabetes

… enzovoort.

Tenslotte worden aderspatkousen ook vaak gedragen tijdens de zwangerschap. De baby oefent namelijk druk uit op de organen en bloedvaten, wat er voor zorgt dat de bloedcirculatie belemmerd wordt. Opgezwollen ledematen, spataderen en krampen in de spieren kunnen hier een gevolg van zijn. Aangezien aderspatkousen de bloedcirculatie bevorderen, kan dit dus worden verholpen.
Ook mensen die lang neerzitten (bijvoorbeeld op het werk, in de auto of op het vliegtuig) kunnen aderspatkousen gebruiken. Dankzij de betere bloedcirculatie kunnen mogelijke bloedklonters of opgezwollen ledematen worden vermeden.

Tenslotte zijn er ook een heleboel topsporters die naar steunkousen grijpen. Bij hen zorgt de betere bloedcirculatie voor verminderde vermoeidheid, een betere werking van de spieren en dus minder blessures.

Orthopedische schoenen

Ook orthopedische schoenen kunnen heel wat lichamelijke klachten verlichten en jouw mobiliteit verbeteren. Het is niet overdreven als we zeggen dat ons hele lichaam gedragen wordt door onze voeten. Als deze goed en correct worden onderhouden, is ook de rest van ons lichaam ons dankbaar.

Opnieuw geldt hier dat de orthopedische schoen niet enkel voor senioren nuttig is. Aangezien het steun biedt aan onze voeten, enkels en benen, bevordert het onder andere ook onze houding, de kwaliteit van de rug, de stand van de bekken (,…) en dus kan iedereen er baat bij hebben.

De meest voorkomende aandoeningen waarvoor orthopedische schoenen worden gebruikt zijn:

  • Platvoet
  • Hielspoor
  • Hamerteen
  • Hallux Valgus
  • Lymfoedeem

Wil je weten of je in aanmerking komt voor steunkousen of orthopedische schoenen?
Vraag dan raad in onze apotheek.

Ontdek ons volledig aanbod in de winkel!