Maak van jouw goede voornemens een levensstijl 

De feestdagen zijn intussen weer verleden tijd en de eerste maand van het jaar komt aan z’n eind. Tijd om dus eens stil te staan bij de goede voornemens van dit jaar.

Besloot jij om wat kilo’s te verliezen? Maar zorgde een streng dieet voorlopig niet voor het gewenste resultaat?
Geen zorgen! Wij bij Apotheek Welle zijn eerder voorstander van een haalbare en evenwichtige levensstijl, het hele jaar door, want niet enkel na de feestdagen is dat belangrijk. Je krijgt er tenslotte meer energie van, het is beter voor het mentaal welzijn en het ondersteunt je immuunsysteem!

Evenwichtig eten

Een goede gezondheid begint met gezond en gevarieerd eten. Het is belangrijk om voldoende vezels, vitaminen, mineralen en eiwitten binnen te krijgen. Dat is de basis, maar dat betekent natuurlijk niet dat je enkel en alleen ‘gezond’ mag eten. De kunst bestaat er net uit dat je een balans nastreeft, die perfect haalbaar is.

Wist je trouwens dat vezel- en proteïnerijk voedsel ervoor zorgen dat je sneller en langer voldaan bent?

Drink water en de rest komt later

Naast evenwichtige voeding is ook voldoende water drinken van niet te onderschatten belang. Iedere dag drink je best (ongeveer) zo’n 1,5 liter water.
Voor velen lijkt dit onbegonnen werk, hierbij enkele tips:

  • Drink uit kleine flessen in plaats van een grote, dit lijkt een minder grote opgave
  • Zorg dat je glas of flesje altijd gevuld is
  • Drink een glas water bij iedere maaltijd
  • Hou vol, na enkele weken is het een gewoonte

Waarom is water drinken eigenlijk zo belangrijk? Ten eerste is het veel gezonder dan eender welke andere dorstlesser. En bovendien de beste dorstlesser! Ten tweede draagt dit bij tot de opname van voedingsstoffen in de darm, het transport van voedings- en afvalstoffen in het lichaam en het regelen van de lichaamstemperatuur.

Voldoende bewegen

Het is vanzelfsprekend dat ook voldoende beweging jouw gezonde levensstijl ten goede doet, maar daarnaast vermindert het ook het risico op hart- en vaatziekten, osteoporose en diabetes. Tenslotte draagt het bij tot het verminderen van stress, wat op zijn beurt de slaapkwaliteit kan verbeteren.

Voor vragen en advies kan je terecht in onze apotheek!