Luizen bestrijden

Luizen bestrijden… Verwijder de hoofdluis voorgoed!

Het kriebelde weer om naar school te gaan, maar kriebelt de hoofdhuid ook? Oeps, dat is meestal geen goed teken. Luizen hebben we niet gemist, maar helaas zijn ze ieder schooljaar een vaste waarde geworden. Op school is jouw zoon of dochter ongetwijfeld druk in de weer met zijn of haar vriendjes. Zeker na een lange periode ze niet gezien te hebben. Het nauwe contact kan ertoe leiden dat zoon of dochterlief luizen heeft overgekregen van speelvriendjes. Wat je hieraan kan doen en hoe je ze kan voorkomen? Wij zetten alles netjes op een rijtje voor jou.

Heeft je kind effectief luizen? Doe de luizencheck!

  • Laat je kind vooroverbuigen in het bad of boven de wastafel. Maak het haar goed nat met lauw water en wrijf het in met conditioner.
  • Kam eerst het haar met een gewone kam zodat alle knopen uit het haar zijn. Daarna kam je het haar van je kind met een luizenkam van achter naar voor, dus van de nek naar het voorhoofd. Let op: druk de kam voldoende tegen de hoofdhuid, want luizen nestelen zich graag zo dicht mogelijk bij de huid. De luizenkam die wij aanbevelen is die van Fisamed. Kom hem gerust halen in de apotheek, inclusief enkele handige gebruikstips!
  • Veeg na elke kambeweging de luizenkam af aan een stuk keukenpapier en controleer op luizen.
  • Als je klaar bent met kammen, spoel dan het haar uit en droog het met een handdoek.

Heb je geen luizen gevonden op het keukenpapier? Dan is je kind luisvrij!

Heb je wel luizen gevonden? Lees dan zeker verder!

Hoe ga je de bestrijding aan?

Er bestaan verschillende manieren en producten om luizen te bestrijden. Soms zijn ze zo divers dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom sommen we graag even onze persoonlijke aanraders voor je op:

Allereerst heb je de gekende luizenshampoos.

Een snelle manier om van luizen en neten af te geraken is dankzij de Silikom Once shampoo. Deze shampoo vernietigt de vervelende beestjes in slechts 5 minuten. Grondig inmasseren, laten rusten, uitspoelen en klaar. Kinderspel, toch? De Silikom Once spray is gelijkaardig. In plaats van een shampoo die je inmasseert, verstuif je de haren eenvoudig met de spray.

Liever voorkomen dan genezen? Test dan eens de Silikom Protect Spray. Deze spray is louter preventief en houdt de luizen en neten ver weg. Een ander voordeel? De spray ruikt heerlijk naar sinaasappel en mango. Een win-winsituatie dus!

Tot slot zijn er nog biologische producten om luizen te bestrijden zoals Pureesentiel Pouxdoux. Deze shampoo bestaat enkel uit zuivere, natuurlijke en biologische essentiële oliën van lavendel, lavandin, ylang-ylang en geranium. Het verwijdert snel neten en dode luizen én werkt beschermend voor het haar en hoofdhuid.

Extra tips om luizen te bestrijden

Luizen nestelen zich echter niet enkel graag in haar, maar ook knuffels, dekbedovertrekken, kammen en handdoeken mogen eraan geloven. Pas daarom de volgende tips nog toe en binnenkort is jouw zoon of dochter weer jeukvrij!

  • Leg alle kammen en haarborstels in heet water van 60°C, gedurende vijf minuten.
  • Was alle kussenslopen en handdoeken op 60°C. Herhaal deze stap om de drie dagen, gedurende twee weken.
  • Knuffels, dekbedovertrekken, mutsen en sjaals leg je 48 uur apart. Zo sterven de luizen.
  • Zijn de luizen na twee weken nog niet weg? Reken op onze expertise! Samen gaan we op zoek naar een optimale oplossing voor jouw zoon of dochter.

Kom gerust langs om luizen te bestrijden. Wij hebben alles in voorraad en geven er graag wat extra uitleg of advies bij. Blijf op de hoogte van onze blogberichten via onze Facebook of schrijf je in op onze nieuwsbrief. Zo verneem je ook waardevolle tips over andere onderwerpen. Voor vragen over bepaalde producten of gezondheidsthema’s, mag je steeds contact met ons opnemen.  Wij verwelkomen je graag!

jeuk in de haren kind