Een sneltest nodig? Wij staan klaar voor jou!

Dat de coronacijfers aan een heropleving bezig zijn hoeven we je niet te vertellen. Vanaf 1 november gelden er nieuwe maatregelen en werd de coronawet opnieuw verlengd. Voor velen is dit geen pretje, maar wel noodzakelijk!

Wat betekent dit juist voor jou maar ook voor onze apotheek? We tillen onze sneltesten naar een hoger niveau! Het afnemen ervan gebeurt natuurlijk onder bepaalde voorwaarden zodat de tests veilig, correct en vooral… coronaproof verlopen.

Wij zetten de voorwaarden graag even op een rijtje:

 1. Wanneer mag ik een sneltest laten afnemen?
  • Je bent 6 jaar of ouder.
 2. Wanneer moet ik een sneltest laten afnemen?
  • Je vertoont maximaal 5 dagen coronasymptomen.
 3. Wanneer moet ik geen sneltest laten afnemen?
  • Je bent een hoog-risicocontact zonder symptomen,
  • Je bent een nieuwe bewoner van een residentiële collectiviteit (o.a. woonzorgcentra)
  • Je moet je laten opnemen in een ziekenhuis.
 4. Wordt mijn sneltest terugbetaald?
  Als je terugkeert uit het buitenland – op basis van een PLF formulier op dag 1 en dag 7 – en wanneer je symptomen vertoont – bij 6 jaar of ouder en wanneer de vertoning ervan maximaal 5 dagen duurt – wordt je test ten bedrage van €26,72 volledig terugbetaald.

  Als je een Covid Safe Ticket nodig hebt om te reizen, een restaurant te bezoeken, te fitnessen of om een evenement bij te wonen, wordt de test niet terugbetaald.

Wanneer bekom ik mijn testresultaat?

Je testresultaat bekom je al na 15 minuten! Op dit moment is je certificaat nog niet zichtbaar in de Covid Safe app, maar gelukkig hoef je hier niet al te lang op te wachten. Na 4 uur kan je het certificaat raadplegen op de app of via www.mijngezondheid.be.

Praktische informatie

Om de sneltesten vlot en correct af te nemen, hanteren wij een weekschema waarbij je zelf je afspraak kan inplannen. Handig toch?

Maandag 8u30-12u30 Mogelijk zonder afspraak
Dinsdag 8u30-9u25
Woensdag 8u30-9u25 en 14u50-15u30
Donderdag 8u30-9u25 en 14u50-15u30
Vrijdag 8u30-12u30 Mogelijk zonder afspraak
Zaterdag 8u30-9u25

Wanneer je aankomt bij de apotheek op de door jou gekozen moment, bel je aan bij de deur naast het bloemenperkje bij de apotheek en word je door ons – met de nodige afstand -ontvangen.

Hoe je afspraak inplannen?

Ben je niet vrij op voormelde momenten? Geen probleem, er zijn voldoende zelftesten op voorraad in onze apotheek. Zelfs buiten de openingsuren en tijdens het weekend kan je een zelftest bemachtigen via onze muurautomaat.

Heb je nog vragen of heb je liever nog wat meer uitleg? Aarzel niet om ons te contacteren! Wij helpen je graag verder.