zomerkamp checklist

Zomerkamp checklist reisapotheek

Checklist: mijn kind gaat op zomerkamp en neemt mee…

De zomervakantie is al een tijdje aan de gang! Om je zoon of dochter optimaal uit te laten leven met vriendjes en vriendinnetjes, laat je ze misschien op zomerkamp vertrekken. Je helpen het gemis daarbij te vergeten, kunnen we jammer genoeg niet. Wel geven we je graag advies bij de noodzakelijke gezondheidsproducten die elk kind nodig zal hebben op zijn of haar zomerkamp.

Aan voldoende speelkleding is er geen gebrek, maar heb je bijvoorbeeld ook aan Compeed, ontsmettingsmiddel, zonnecrème, oordopjes en pleisters gedacht?

Overloop daarom even mee met ons deze handige checklist, zodat je zeker niets vergeet!

Ontsmettingsmiddel voor kleine en grote pijntjes

Op een zomerkamp kan jouw zoon of dochter zich volledig uitleven. Een ongelukje is dan ook snel gebeurd. Vergeet daarom geen ontsmettingsmiddel, zoals Cedium, mee te geven met jouw kleine avonturier.

Cedium werkt vooral bij schaafwonden en open wonden, maar ook bij blaren kunnen enkele druppels van dit ontsmettingsmiddel de redding zijn bij elk zomerkamp. En niet onbelangrijk: Cedium prikt niet.

Bovendien komt een voorraad pleisters steeds van pas!

Buiten spelen = smeren

Op zomerkamp staat buitenspelen vaak centraal. En of je ze nu wel ziet of niet, de zon kan heel wat schade aanrichten. Vooral voor een kinderhuid zijn zonnestralen erg kwetsbaar. Het is daarom noodzakelijk om te smeren tegen de schadelijke UV A- en UV B-stralen. Bijgevolg vergeet je best geen zonnecrème in de koffer van jouw zoon of dochter te steken.

Onze favoriete zonnecrèmes zijn die van Avène, La Roche en Posay en Vichy. Deze crèmes bieden goede bescherming voor UV A- en UV B-stralen.

Weet je welke zonnecrème je het beste kiest? Voor kinderen kan je best een factor 50 voorzien. Als ze om de twee uur smeren, blijven ze voldoende beschermd. Ook wanneer ze uit het water komen, kan een laagje zonnecrème geen kwaad, ook al is het een waterresistente. Safety first!

Oordopjes vs snurkers én krekels

Blijft jouw zoon of dochter ook slapen op zomerkamp? Dan denk je ook best aan een paar betrouwbare oordopjes voor ‘s nachts.

Een goede nachtrust is voor elk kind namelijk cruciaal. En in de slaapzaal zijn ze er steeds bij: de snurkers. Of wat dacht je van die luide krekels of andere enge geluiden in het bos? Zij kunnen de nachtrust enorm verstoren. Zeker na een drukke dag vol sport en spel.

Door oordopjes mee te nemen, staat jouw zoon of dochter elke dag fris en fruitig op voor een nieuw avontuur! Wij hebben de professionele oordopjes van Pluggies Kids en Blox alvast in ons assortiment!

✓ Eerste hulp bij blaren

Een, twee, drie, vier, vijf, zes, zeeeeven. Zo gaat het goed, zo gaat het beter en nog een kilometer!

Een stevige wandeltocht, een intensief spel tikkertje of een uitputtend partijtje ‘schipper mag ik overvaren’. Jouw zoon of dochter legt heel wat kilometers af gedurende het zomerkamp. Pijnlijke blaren komen dan vaak de kop opsteken, maar die kunnen ze wel missen. Steek dus zeker een pakje Compeed in de koffer van jouw zoon of dochter.

De Compeed blarenpleisters zijn immers ideaal om zonder pijn verder te spelen en te ravotten. Ze blijven namelijk de hele dag zitten, zonder weg te glijden. Ook stoppen de pleisters snel de pijn en druk. Wist je trouwens dat Compeed blarenpleisters sneller genezen dan normale pleisters?

Bye bye muggen

Een gezellige avond aan het kampvuur met uitbundig gelach, muziek en … muggen!

Om je zoon of dochter te beschermen tegen die vervelende jeuk, geef je hem of haar best wat muggenproducten zoals muggenspray, rollers en sticks mee. Toch nog een beet? Denk dan ook aan de muggenstick, roller en crèmes om de jeuk te neutraliseren. Het assortiment van Mouskito en Puressentiel staat voor jullie klaar in onze apotheek.

Ook de kleurrijke armbandjes van ByeBugz zijn een effectieve manier om muggen op een veilige afstand te houden. Deze armbandjes bevatten namelijk een slow-release technologie die een kenmerkende geur verspreidt waar muggen van wegblijven.

Heb je na het overlopen van deze checklist toch niet alles in huis om jouw zoon of dochter met een gerust hart op zomerkamp te sturen? Kom dan gerust langs in onze apotheek. Wij hebben alle bovenstaande producten in voorraad.

Is jouw zoon of dochter al terug of staat er geen zomerkamp gepland in de agenda? Volg ons dan op Facebook of schrijf je in op onze nieuwsbrief. Op die manier blijf je steeds op de hoogte van andere onderwerpen, producten en gezondheidsthema’s. Uiteraard mag je ook contact met ons opnemen, online of in de apotheek zelf.