verzorging-baby

verzorging baby

De beste zorgen voor mijn baby: met deze producten overleef je de dag.

Moeder of vader worden, het is voor de meeste mensen de mooiste dag van hun leven. Toch brengt zo’n kleine baby ook heel wat vragen en bekommernissen met zich mee, zeker als het de eerste keer is. “Wat zijn de beste zorgen voor mijn baby en welke verzorgingsproducten heb ik hiervoor nodig”, zijn vragen die we regelmatig krijgen. In deze blog beleven we een dag in het leven van jouw spruit waarbij we vertellen welke producten je kan gebruiken. Na het lezen van deze blog, weet je alles over babyvoeding, hoe je een droge of gevoelige huid kan voorkomen, hoe je huidirritatie behandelt of wat je moet doen bij diarree of darmkrampjes.

Voorkom rode billetjes en huidirritatie

Veel vroeger dan gehoopt doet jouw baby zijn of haar ogen open. In het beste geval enkel de ogen, in het slechtste geval ook de keel. Het eerste wat je doet is, is de pamper verschonen. Doe dit aandachtig want de huid rond de luier is erg gevoelig voor ontstekingen en uitslag.

Verwijder als eerste de vuile luier en veeg de billetjes van je kindje proper met vochtige doekjes van Waterwipes of Mustela. Deze zijn zonder parfum, wat een meerwaarde is voor een gevoelige huid bij baby’s. Tip: veeg steeds van voren naar achteren. Met reinigend water maak je de huid vervolgens helemaal schoon. Om luieruitslag te voorkomen, kan je gebruikmaken van beschermende zinkzalf (Mustella – Uriage – Galenco). Mocht er toch uitslag komen, hebben we Dermocrème, Daktozin of Inotyol.

Babyvoeding als goed alternatief voor borstvoeding

Tijd voor het ontbijt. Borstvoeding is de beste voeding voor jouw baby, maar we begrijpen dat dit niet altijd haalbaar is. De eerste leeftijdsmelk van Nan of Nutrilon is een goed alternatief of kan gegeven worden in combinatie met moedermelk. Raadpleeg steeds je kinderarts vooraleer je overschakelt op dit soort voeding.

Was je handen en zorg dat alle materialen goed proper zijn vooraleer je de voeding klaarmaakt. Gebruik bij voorkeur mineraalarm flessenwater of gekookt leidingwater en verwarm het tot huiskamertemperatuur, wat het voor jou makkelijker maakt als je naar buiten gaat.

Voeg het voorgeschreven aantal schepjes toe, draai de dop op de fles en schud krachtig gedurende tien seconden. Tip: Meestal is dit 1 schepje poeder per 30ml water, de aantal schepjes worden aangepast volgens leeftijd. Controleer de temperatuur steeds op je pols, gebruik het binnen één uur na bereiding en gooi restjes steeds weg.

Een intiem moment met je baby in bad

Het bad is niet alleen belangrijk voor de dagelijkse lichaamshygiëne van jouw baby, maar ook voor de ontwikkeling van de zintuigen. Voor vele ouders is het ook een uniek moment om op een innige en speelse manier met de kleine spruit bezig te zijn. Om het zo aangenaam mogelijk te maken, zorg je ervoor dat de badkamertemperatuur tussen 20 en 22°C ligt en dat het water zo’n 37°C is.

Kleed je baby vervolgens uit en reinig de billetjes. Zet hem vervolgens in het water en zeep hem in. Afhankelijk van het huidtype, zijn er verschillende wasgels en -lotions, badoliën en crèmes mogelijk. In het assortiment van Uriage, Mustela, Galenco, A-DERMA en Louis Widmer vind je zeker iets dat bij je baby past.

Neem je spruit uit bad en wikkel hem snel in een warme handdoek. Dep zachtjes droog zonder te wrijven. Let er vooral op dat het zitvlak en de huidplooien niet meer vochtig zijn. Smeer de babyhuid vervolgens in met hydraterende, kalmerende en herstellende crème voor dagelijkse verzorging. Ook voor deze producten bieden bovenstaande merken een breed gamma voor zowel normale, droge als extragevoelige huid.

apotheekinrichting

Mijn baby is ziek. Wat nu?

Opgroeien en ziek worden, beide zaken horen bij elkaar zoals Bumba en Bumbalu. Aangezien dit vaak gepaard gaat met helse huilbuien, wil je hier zo snel mogelijk van af. Zorg er daarom steeds voor dat je kind genoeg drinkt en voldoende rust heeft. Treedt overvloedig vochtverlies op door diarree? De glucose-zoutoplossing van bijvoorbeeld Gastrolyte of Protectis ORS kan hierbij helpen.

Meet regelmatig de temperatuur. Wij hopen niet dat je het vaak nodig hebt, maar met de thermometers van Omron of Thermoval heb je steeds het juiste instrument in huis. Ook voor darmkrampjes, eczeem of een verkoudheid kan je bij ons terecht.

Een wandeling in de buitenlucht

Met je baby gaan wandelen heeft veel positieve gevolgen, zowel voor jezelf als voor je kind. Let wel op: de huid van je baby is extra kwetsbaar voor UV-straling en kan zichzelf maar vijf tot tien minuten beschermen. Hou je pasgeborene daarom de eerste zes maanden zoveel mogelijk uit direct zonlicht.

Is je kindje ouder dan een half jaar of is het onmogelijk om uit de zon te blijven? De zonnecrème van Uriage, Avène en La Roche-Posay speciaal ontwikkeld voor de gevoelige babyhuid. Bouw de zonnetijd stelselmatig op en zet hen steeds een petje of hoedje op. Hang nooit een doek over de kinderwagen, dit kan de temperatuur aardig doen oplopen.

Jouw baby toch de nodige vitamine D geven? Eén oplossing: Dcure druppels. Voor kinderen tot 6 jaar wordt een dagelijkse inname van Vitamine D aangeraden.

Wij geven jouw kind de beste verzorging

Ben je momenteel in blijde verwachting of heeft de geboorte van je kind onlangs je leven veranderd? Kom dan gerust langs, wij kunnen je nog veel meer handige tips en advies geven om hem of haar optimaal te verzorgen. Is de tijd van pampers en babyvoeding bij jou nog veraf of al lang gepasseerd? Volg ons dan op Facebook of schrijf je in op onze nieuwsbrief, zo verneem je ook tips over andere onderwerpen. Voor vragen over bepaalde producten of gezondheidsthema’s, mag je steeds contact met ons opnemen.