apotheek_Welle

Gelukkige verjaardag, Apotheek Welle! Eén jaar verhuisd.

1 oktober 2018, een historische dag in de geschiedenis van Apotheek Welle. De deuren van ons nieuw pand aan de Steenweg 203 gingen open en de eerste klanten stapten binnen in de wondere wereld van onze moderne apotheek. Ook op digitaal gebied werd jouw vertrouwde partner in gezondheid professioneler. Kijk samen met ons terug op een bewogen, soms hectisch, maar vooral leerrijk en gezond jaar!

De verhuis naar een moderne apotheek

Een apotheek runnen is anno 2019 veel meer dan het bereiden en afleveren van geneesmiddelen. Een apotheker moet advies geven en met klanten in dialoog treden. De architectuur en apotheekinrichting moeten hierop voorzien zijn, maar daar knelde ons schoentje wat. Na vele jaren in dezelfde omgeving, hinkte de look en feel achterop. Ons nieuw pand, dat in constructief overleg met Artec + en ArsPharma uitgetekend en ingericht werd, bracht hier verandering in.

Na een gedetailleerde kennismaking tekende Artec + een modern gebouw voor ons uit met veel lichtinval, met dank aan Thierry Bauwens. Na de bouwfase zorgde ArsPharma voor de praktische, maar toch commerciële inrichting. De samenwerking tussen Artec +, ArsPharma en onszelf resulteerde in een moderne apotheek met onder meer een interactief scherm en een laboratorium waar we magistrale bereidingen

klaarmaken. De overzichtelijke, gesegmenteerde opdeling, ordelijke product placement en een ruime parking inclusief fietsenstalling bieden de klanten al het nodige comfort.

Het nieuwe pand bleek al snel in de smaak te vallen. Zo kregen we meermaals complimenten over de openheid, het licht en het overzichtelijke karakter van onze apotheek. Klanten zien vandaag veel beter wat we te bieden hebben. Niet alleen bezoekers reageerden positief, ook voor de medewerkers was het een grote stap vooruit. De nieuwe inrichting stimuleert hun creativiteit waardoor ze zelf meer initiatief nemen een mee nadenken over bepaalde processen.

Interactief scherm Apotheek Welle

Interactief scherm Apotheek Welle

Jouw vertrouwde partner in gezondheid

Privacy is in deze tijd een term die overal opduikt. Bovendien stelt de wet dat elke apotheek een ruimte moet hebben waar een vertrouwelijk gesprek mogelijk is. Om de privacy van de klanten ook in de apotheek zelf te kunnen garanderen, opteerden we voor verschillende kleine togen. Ons vriendelijk en behulpzaam team daarachter werd het afgelopen jaar verder uitgebreid om de vlotte bediening ook op onze nieuwe locatie te kunnen garanderen. De opvatting dat een apotheek een kille ruimte is waar je een voorschrift afgeeft en een product in de plaats krijgt, ligt intussen ver achter ons. Bij apotheek Welle zijn wij ook een luisterend oor dat advies en vakkundige uitleg geeft. Om dat optimaal te kunnen doen, kan je ons registreren als huisapotheek. Op die manier kunnen wij samen jouw digitaal medicatieschema opstellen, dat toegankelijk is voor je huisarts. Wist je trouwens dat wij met een handige klantenkaart werken? Vraag er gerust naar bij je volgend bezoek!

Kleine togen voor meer privacy Apotheek Welle

Kleine togen voor meer privacy bij Apotheek Welle

Digitale kanalen om de strijd aan te gaan met dokter Google

Je hebt een pijntje of een kwaaltje en het eerste wat je doet is Google raadplegen. Klinkt deze situatie jou bekend in de oren? Niet onlogisch, meer dan de helft van de Belgen doet dat. Het internet staat echter vol met would-be dokters, halve waarheden en verdoken reclame. Om onze klanten toch correct te kunnen informeren in deze online wereld, hebben wij hier het afgelopen jaar vol op ingezet.

Zo kan je op onze website eenvoudig een vraag stellen via het contactformulier. Bel of mail je liever, dan vind je hier al onze gegevens. In ons “Laatste Nieuws” geven we je interessante informatie op actuele thema’s. Schrijf je in op onze nieuwsbrief om geen enkel nieuwtje te missen. Wist je trouwens dat je jouw voorschrift via ons algemeen telefoonnummer op Whatsapp kan doorsturen? Wij zetten de bestelling dan voor je klaar, zodat je geen twee keer moet langskomen.

“Hoe weet je dat? Gelezen op Facebook!” Weer een herkenbare situatie? Weer niet onlogisch aangezien zeven à acht miljoen Belgen op dit sociaal medium actief zijn. Daarom zetten we Facebook volop in om de inwoners van Welle en omstreken te voorzien van handige gezondheidstips. Dat ze regelmatig een leuke prijs kunnen winnen, is voor de intussen 1.100 fans mooi meegenomen. Volg jij ons al?

En ze leefden nog lang en gelukkig

Apotheek Welle strijdt al dertig jaar voor een gezond Welle. Op onze nieuwe locatie aan de Steenweg 203, hopen wij nog minstens dertig jaar aan dit succesverhaal toe te voegen. Uiteraard kan dat alleen samen met jou! Volg Apotheek Welle op Facebook, blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en acties via de nieuwsbrief, stuur je voorschrift door via Whatsapp of neem contact met ons op. Heb je onze moderne inrichting nog niet gezien? Spring dan zeker eens binnen!

Apotheek Welle verhuizen

Buitengevel Apotheek Welle